T.C. sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! 7.608 TL para yatırılıyor: e-Devlet'ten bakın

T.C. sonu 0,2,4,6,8 olanlar dikkat! 7.608 TL para yatırılıyor: e-Devlet'ten bakın
Evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı, hak sahipleri tarafından merakla araştırılıyor. Mayıs ayı ödemeleriyle ilgili son durumlar inceleniyor ve vatandaşlar, paralarının ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor.

Mayıs ayında evde bakım maaşı alanlara, diğer aylarda olduğu gibi 7 bin 608 TL ödeme yapılacak. Bu ödemelerin, genellikle ayın 15'inden itibaren başladığı biliniyor. Ancak, ödemelerin illere göre farklı tarihlerde yapıldığı için, vatandaşlar ödemelerinin ne zaman hesaplarına yatacağını takip ediyor.

Başvuru Süreci ve Kriterler

Evde bakım maaşı alabilmek için, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa İlçe Müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Başvuruda gelir kriterlerinin uygunluğu, bakıma muhtaçlık durumu ve sağlık kurulu raporunun ağır engelli olduğunu belirtmesi gibi kriterler inceleniyor.

Kimler Evde Bakım Maaşı Alabilir?

Evde bakım maaşı, tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi günlük ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan ağır engelli vatandaşlara veriliyor. Bu kapsamda olan bireyler, belirlenen şartları sağladıklarında evde bakım maaşı almaya hak kazanıyorlar.

Ödeme Bilgileri Sorgulama Yöntemleri

Evde bakım maaşı ödeme bilgileri, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C. kimlik numarasıyla sorgulanabiliyor. Ayrıca, vatandaşlar ödemelerini öğrenmek için BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak da sorgulama yapabiliyorlar. Bu yöntemlerle, ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığı kolayca öğrenilebiliyor.