SSK ve Bağ Kur emeklilerine müjde: Rekor kırıldı! Emeklilerin hesabına yatacak

SSK ve Bağ Kur emeklilerine müjde: Rekor kırıldı! Emeklilerin hesabına yatacak
Seçim öncesi emeklilere verilecek olan seyyanen zam müjdesi gelmeyince, emekliler bankaların promosyonlarına yöneldi. Kamu bankalarının promosyon tutarlarını artırmasının ardından özel bankalar da rekabete katıldı ve promosyon miktarlarını artırdı.

Özel bankaların bazıları, çeşitli koşullara bağlı olarak 17.500 TL'ye kadar promosyonlar sunmaya başladı. Bu promosyonlar, emekli maaşını bankaya taşıma, otomatik ödeme talimatı verme, faturaları bankadan ödeme gibi şartlara bağlı olarak veriliyor.

Yüzde 50 Artış Bekleniyor

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'a göre, kamu bankalarındaki promosyon artışının ardından özel bankalarda da yüzde 50'lik bir artış olabilir. Bu durumda, en yüksek promosyon miktarının 22.500 TL'ye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

Promosyonlar Her 6 Ayda Bir Güncelleniyor

Emekliler, maaşlarını her 6 ayda bir aldıkları için promosyon tutarları da bu süreçte güncelleniyor. Dolayısıyla, ilerleyen dönemlerde promosyon rakamlarının daha da artması bekleniyor.

Emekli Promosyon Yarışı Devam Ediyor

Bankalar, emeklileri kendilerine çekmek için promosyon yarışına girmiş durumda. Bu yarış, emekliler için çeşitli avantajlar sunuyor. Emekliler, bankaların sunduğu promosyonları karşılaştırarak kendi durumlarına en uygun olanı seçebiliyorlar.