Son dakika milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi

Son dakika milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasının gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak asgari ücrete yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Avdagiç, asgari ücrette ara zam beklentileriyle ilgili yapılan spekülasyonlara karşı çıkarak, asgari ücretin yıllık olarak açıklandığını ve iş dünyasının bütçelerini buna göre hazırladığını vurguladı. İstanbul Ticaret Odası olarak, devletin bu konudaki söylemini önemsediklerini ve bu söylemin bu yıl geçerli olacağını öngördüklerini belirtti.

İşverenin Cebinden Çıkan Paranın Dağılımı ve Düzenleme İhtiyacı

Avdagiç, aylık 100 bin lira brüt maaş alan bir çalışanın eline geçen miktarın sadece yüzde 55 olduğunu dile getirerek, işverenin cebinden çıkan paranın büyük bir kısmının çalışana ulaşmadığına dikkat çekti. Bu noktada düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Avdagiç, kayıt dışılığın önlenmesi, çalışanların hak kaybı yaşamaması ve işverenlerin rekabetçi olabilmesi için 5'li mekanizmanın gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Çalışanların ve İşverenlerin Haklarını Koruma Vizyonu

İTO Başkanı, çalışanların haklarını koruma amacıyla kayıt dışılığın engellenmesi gerektiğini vurgulayarak, işverenlerin de daha rekabetçi olabilmeleri için mevcut düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Şekib Avdagiç, bu çerçevede yapılacak düzenlemelerle iş dünyasının daha adil ve etkili bir şekilde işleyebileceğini sözlerine ekledi.