Son dakika herkesin beklediği haber geldi! 1 Temmuz'da yeni dönem başlıyor

Son dakika herkesin beklediği haber geldi! 1 Temmuz'da yeni dönem başlıyor
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında devreye alınacak olan Kısmen Ödeme Uygulaması, 1 Temmuz'da başlayacak.

Katılımcılar, bu uygulama sayesinde biriken devlet katkısı dahil tutarları evlilik, konut alımı ve doğal afet gibi durumlar için başvuruda bulunarak çekebilecekler.

BES'ten Kısmi Ödeme Alma Kolaylığı

Katılımcılar, BES hesaplarında biriken tutarların yüzde 50'sine kadar olan kısmını alabilirler. Bu uygulama, katılımcıların yaşamlarının önemli anlarında ihtiyaç duydukları nakit desteği sağlarken, BES hesaplarındaki haklarından feragat etmemelerine olanak tanıyor.

Kısmen Ödeme Uygulaması Hakkında Merak Edilenler

Kısmen Ödeme Uygulaması'na ilişkin en çok merak edilen beş soru ve yanıtları şu şekildedir:

Kısmen Ödeme Uygulaması Nedir?

BES'te eğitim, evlilik, konut alımı gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve sahip olunan haklardan vazgeçmeden hesaplardaki biriken tutarları alabilme hakkı sağlayan bir uygulamadır.

Ne Kadar Kısmi Ödeme Alabilirim ve Nasıl Başvurmalıyım?

Katılımcılar, birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını alabilirler. Başvuru için, sözleşmesi bulunan emeklilik şirketleriyle iletişime geçilmelidir.

Başvuru Sonuçlanma Süresi Nedir?

Emeklilik şirketleri, kısmen ödeme başvurusunun kabul veya ret sonucunu, talep formunun ulaştığı tarihten itibaren üç iş günü içinde katılımcıya bildirirler.

Kısmen Ödeme Başvurusunda Aranan Şartlar Nelerdir?

Başvuru sırasında aranan şartlar şunlardır: Katılımcılar, evlilik, konut ve doğal afet için sadece bir kez ödeme alabilirler. İlk başvuru için, sistemdeki 5. yıldan itibaren ve aylık asgari ücretin en az 5 katı ödeme yapılması gerekmektedir.

Başvuru Sırasında Hangi Belgeler Talep Ediliyor?

Konut alımı için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan web tapu ile üretilen doğrulama kodunun bulunduğu tapu belgesi nüshası sunulur. Evlilik ve doğal afet halleri için ise belirli belgelerin ibrazı gerekmektedir.