Son dakika: 2023 emekli bayram ikramiyesi açıklandı! Bayram ikramiyesi 2.200 TL: 14 Nisan'da ödemeler başlıyor

Son dakika: 2023 emekli bayram ikramiyesi açıklandı! Bayram ikramiyesi 2.200 TL: 14 Nisan'da ödemeler başlıyor
Milyonalrca emekli tarafından emekli bayram ikramiyeleri araştırılmaya başlandı. Maaşlara yapılan zam sonrasında emekli bayram ikramiyelerine de zam beklentisi arttı.

Emekli bayram ikramiyesi Ramazan Ayı'nın başlamasına sayılı günler kala milyonlarca emekli ve emekli adayı EYT'liler tarafından araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda emekli bayram ikramiyelerine zam beklentisi oldukça arttı. Bilindiği üzere emekli bayramiyeleri bayramdan önce hesaplara yattığı belirtilerek Ramazan Bayramı ikramiyelerinin de ödeme tarihleri araştırılmaya başlandı.

2023 BAYRAM İKRAMİYESİ 2.200 TL

Emekli bayram ikramiyesi Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı öncesinde yılda iki defa ödendiği belirtilerek emekli bayram ikramiyesi yeni bir zam haberi gelmedikçe bu yıl Ramazan ayında 1.100 TL olacğaı ifade edildi. Kurban Bayramında da emeklilere 1.100 TL bayram ikramiyesi ödenecek ve emekliler 2023 yılında toplam 2.200 TL ikramiye almış olacak. 

14 NİSAN'DA İKRAMİYE ÖDEMESİ 

Konuya ilişkin henüz resmi bir tarih açıklama yapılmadı. Bayram ikramiyelerine maaş zam oranı kadar zam bekleniyor ancak bayram ikramiyelerine zam hakkında bir açıklama yapılmadı. Bunun yanı sıra emekli bayram ikramiyelerinin bundan önceki yıllarda olduğu gibi Bayramdan bir hafta önesinde emeklilerin banka hesaplarına yatacağı ifade edildi. Yani Ramazan Bayramı 21 Nisan'a başlayacak ve ödemelerin 1 hafta önce yani 14 Nisan'da başlaması beklenmektedir. 

EYT'LİLERE İKRAMİYE 

EYT yasa teklifi 28 Şubat günü MEclis'ten geçti. Yasa yürürlüğü girdikten sonra 1,7 milyon işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2,2 milyon kişinin hemen emekli olabileceği açıklanmıştı.

Tüm bunlarla beraber emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapıldığı belirtilerek mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, Nisan ayında 1.100 lira bayram ikramiyesinden yararlanabilecekleri ifade edildi.