SGK'dan emekli maaşı açıklaması geldi! Maaş hesaplarına yatırıldı: Çekmeyi unutmayın

SGK'dan emekli maaşı açıklaması geldi! Maaş hesaplarına yatırıldı: Çekmeyi unutmayın
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ramazan Bayramı vesilesiyle emeklilere ve hak sahiplerine yönelik gerçekleştirdiği bayram ikramiyesi ödemelerinde yeni bir rekora imza attı.

Kurum, 15,3 milyon emekli ve hak sahibine toplamda 41,3 milyar lira tutarında ikramiye dağıttı.

2018 yılında başlatılan bayram ikramiyesi uygulaması, emeklilerin refahını artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emeklilere ve hak sahiplerine ödeme yapılıyor. İlk başlarda 1000 lira olarak belirlenen ikramiye miktarı, zaman içinde artırılarak emeklilerin daha iyi bir hayat sürmelerine katkı sağlanmaya çalışılıyor.

Artan İkramiye Miktarları

2018'den bu yana her bayramda artan ikramiye miktarları dikkat çekiyor. İlk olarak 1000 lira olarak başlayan ikramiye miktarı, 2021'de 1100 liraya, 2023'te 2000 liraya ve bu yıl yüzde 50 artışla 3000 liraya yükseltildi. Bu artışlar, emeklilerin bayramlarda daha rahat bir şekilde tatil yapmalarına ve sevdikleriyle zaman geçirmelerine olanak tanıyor.

Toplamda 166,2 Milyar Lira Ödendi

SGK'nın bayram ikramiyesi uygulaması kapsamında bugüne kadar ödenen toplam tutar da dikkat çekici. Bu yılki ödeme ile birlikte 2018'den itibaren SGK tarafından emeklilere toplamda 166,2 milyar lira ikramiye ödendi. Bu rakam, emeklilerin bayramlarda ekonomik anlamda rahatlamalarına ve sevdikleriyle bir araya gelmelerine büyük katkı sağlıyor.