Seat ÖTV muafiyetli araç fiyatları nedir, hangi modeller satılıyor?

Seat ÖTV muafiyetli araç fiyatları nedir, hangi modeller satılıyor?
ÖTV matrahlarında yapılan düzenlemenin ardından engelli raporu ile araç almak isteyenler araştırmalara başladı. ÖTV muafiyetli Seat markalı araç fiyatlarındaki güncel listeyi ekledik. ÖTV muafiyetli Seat markalı araç modelleri ve fiyat listesi ise internet sitesi üzerinden paylaşıldı.

Seat ÖTV muafiyetli araç fiyatları nedir, hangi modeller satılıyor? - Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) matrah düzenlemesinin yürürlüğe girdiğini Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. 24 Aralık 2022 tarihinde yürürlüğe giren karar kapsamında yapılan düzenlemenin ardından sıfır araç sahibi olmak isteyenler otomobil bayi ziyaretlerine başladı. ÖTV'den muaf tutulan engelli bireyler ise ÖTV matrah düzenlemesi sonrası ucuza araç alabilmek için araştırmalarına başladı. Seat marka araçların engelli bireylere sunulan fiyatları da internet sitesi üzerinden yayımlandı.

SEAT ENGELLİ ARAÇLARINDA FİYAT LİSTESİ

Seat markalı otomobiller ÖTV matrahları kapsamında yapılan güncelleme sonrasında düşüş gösterdi. Engelli raporu bulunan Türkiye Cumhuriyeti (TC) vatandaşları, raporlarındaki oranlar kapsamında engelli araç indiriminden faydalanarak otomobillerini daha uygun rakamlara alabilmek adına Seat markalı araçlarda fiyat araştırmasına çıktı. Bu kapsamda KİA tarafından engelli araç model ve fiyatları da açıklandı. İnternet sitesi üzerinden ÖTV muafiyetli araç satışına ilişkin açıklama yayımlayan Seat firması, ''Tüm binek otomobil modellerinde motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken Özel Tüketim Vergisi ve diğer her türlü vergiler dâhil bedelin 330.800 TL’nin altında olması gerekmektedir.'' açıklamasına yer verdi. 

ARALIK 2022 SEAT ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇ FİYATI 

Seat firması, resmi internet sitesi üzerinde yayımladığı ÖTV muafiyetli araç listesinde yalnızca bir araca yer verdi. '24 Kasım 2022 tavsiye edilen anahtar teslim fiyat listesi' adıyla yayımlanan listede yeni Ibiza modeli yer aldı. 

SEAT Yeni Ibıza 1.0 Evo 80 HP Style aracı tavsiye edilen ÖTV muafiyetli satış fiyatı  272 bin 272 lira olarak belirlendi.