Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin açıklama: Atama kurası için talep toplama süreci!

Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin açıklama: Atama kurası için talep toplama süreci!
Uzun bir süredir beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili bir açıklama geldi. 2023 senesi için yayımlanacak olan personel alımı Atama kurası için talep toplama sürecinin başladığı belirtildi. Konuyla ilgili detaylar açıklandı.

Sağlık Bakanlığı personel ataması ile ilgili yayımlanan duyuruya göre, Atama kurası ile alım yapılacak personeller için süreç başladı. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı bu açıklamaya göre; farklı alanlarda atama yapılması için kontenjan talep toplama duyurusu geldi.

Hangi alanlarda atama kurası yapılacak?

Sağlık Bakanlığı her sene farklı zamanlarda ilk defa veya yeniden Atama kurası ile personel alımı yapmaktadır. Bu atamalara katılmak isteyen adaylar bu talebini bakanlığa ileterek önündeki engelleri de kaldırabiliyorlar. Peki, hangi alanlarda atama kurası yapılacak? Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek Madde 1 ile 10.07.2015 tarihli ve 29412 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe gire; “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatı kapsamında uzman olanlar ile uzman tabip, uzman tabibi ve tabip unvanlarındaki talepler toplanacak. (Diş tabibi, Eczacı unvanındaki kişiler taleplerini bildirmeyecektir)

Talep toplama süreci

Talep oluşturmak isteyen adayların en geç 31 Ocak 2023 tarihine kadar talep oluşturmaları gerekir. Yapılacak talepler, sadece münhal yer tespit çalışmalarına yardımcı olmak için kullanılacak. Talep bildirimi için e-Devlet Kapısı şifresi ile Personel Bilgi Sistemine (https://pbs.saglik.gov.tr/) giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan “Talep Oluştur” seçeneğine bastıktan sonra ekranda bulunan bilgileri doldurarak, kaydedilecek. 

TALEP OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Personel alımı ilanı ne zaman yayımlanacak?

Kura başvurusu kapsamında ilan metni ve kura takvimi https://yhgm.saglik.gov.tr adresinden yayımlanacak ve kuraya ilişkin usul ve esaslar da ilan metninde belirtilecektir. Kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi üzerinden ilan metninde belirtiler tarihler arasında yapılacak.