Okula giden çocuğu olanlara müjde! YIl boyunca düzenli ödeme yapılacak: Her aileye 300 TL ödeme yapılıyor

Okula giden çocuğu olanlara müjde! YIl boyunca düzenli ödeme yapılacak: Her aileye 300 TL ödeme yapılıyor
Aile Bakanlığı sosyal destek ödemesine ilişkin ayrıntılar paylaşıldı ve aileler çocukları için verilecek olan ödemeler hakkında koşullar paylaşıldı.

Aile v Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitim adı altında sosyal destek ödemesi başladı. Şartlı eğitim yardımları olarak duyurulan sosyal yardım ödemesinin ayrıntıları Bakanlık tarafından duyuruldu.

Konu ile ilgili olarak bu yardımın Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla yapıldığı ifade edildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu yardım için 18 yaş üstü aile bireyinin başvurmasının gerektiği ifade edildi.

Bu yardım ödemesinin İlk ve orta öğretim çağında çocuğu bulunan aileler için olduğu ifade edildi. Başvuruların kimliklerle beraber yapılacağı SYDV'lere giderek çocuk yardımından yararlanılabileeği ifade edildi. 

ÖDEME AYRINTILARI 

Söz konusu ödemeler hakkında yapılan Aile Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"İlköğretim erkek öğrenci aylık 90 TL, kız öğrenci aylık 100 TL Ortaöğretim erkek öğrenci aylık 130 TL, kız öğrenci aylık 150 TL"

Söz konusu ödemelerin aylık olarak hesaplanıp 2 ayda bir ödeneceği belirtildi ve aylık 150 TL olan bir destek 2 ayda bir ödendiğinden 300 lira olarak ödenecek.