O şehirde yaşayanlar dikkat! Destek ödemeleri yapılıyor: Beklenen haber geldi

O şehirde yaşayanlar dikkat! Destek ödemeleri yapılıyor: Beklenen haber geldi
Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticilere yönelik destek ödemeleriyle ilgili önemli bir duyuru yaptı.

Bu duyuruya göre, Aydın'da toplamda 12 milyon 302 bin 100 TL tutarında destek ödemesi gerçekleştirilecek. Aydın'ın tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren bin 522 üreticiye, 2023 Yılı Anaç Koyun Keçi Destekleme ödemeleri çerçevesinde destek sağlanacak. Bu kapsamda, toplamda 12 milyon 302 bin 100 TL ödeme yapılacak.

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Gelen Açıklama

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili açıklamalarında, "2023 Yılı Anaç Koyun Keçi Destekleme ödemeleri kapsamında, ilimizde bin 522 yetiştiriciye 123 bin 21 hayvan için 12 milyon 302 bin 100 TL ödeme yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, Sürü Yenileme Desteklemesi kapsamında da bin 206 yetiştiriciye toplamda 6 milyon 646 bin 400 TL tutarında ödeme yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda, 33 bin 232 hayvan için destek sağlanacak.

Ödemelerin Hesaplara Yatırılma Tarihi

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ödemelerin 15 Mart Cuma günü saat 18.00'den itibaren yetiştiricilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Bu adımın, bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine önemli bir destek sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Tüm üreticilerimize hayırlı olsun" denilerek, destek ödemelerinin sektöre olumlu bir katkı sağlaması temenni edildi. Bu ödemelerin, Aydın'da tarım ve hayvancılık sektörünün daha da güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.