O ilde yaşayanlar için duyuruldu! Yüzde 50 ile yüzde 75 arasında destek verilecek: Hesaplara binlerce TL yatacak

O ilde yaşayanlar için duyuruldu! Yüzde 50 ile yüzde 75 arasında destek verilecek: Hesaplara binlerce TL yatacak
İzmir'de hibe desteği için önemli bir adım atıldı. Çok önemli destekler verileceği belirtildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, IPARD programı kapsamında 42 ilde destek verildiğini duyurdu. Bu desteğin, 2024 yılından itibaren İzmir'e de sağlanacağı belirtildi.

Yatırımcılara Geniş Kapsamlı Destek

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada, AB ve Türkiye'nin ortak finansmanıyla oluşturulan IPARD desteklerinin 2024 yılı itibarıyla İzmir'e de sunulmaya başlanacağını vurguladı. Şahin, yatırımcılara hayvancılık, gıda sanayi, bitkisel üretim, kırsal turizm ve makine parkları gibi birçok alanda destek sağlanacağını ifade etti. Bu desteklerle, tarım ve sanayi sektöründe modernizasyonun ve verimliliğin artırılacağına dikkat çekti.

Hibe Destekleri Artarak Devam Edecek

TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu, IPARD I ve II programları kapsamında 2011'den bugüne kadar toplamda 44,7 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı. Bu desteklerle ülkenin kırsal alanlarına 95 milyar liralık yatırım kazandırıldığını belirten Uslu, ayrıca yaklaşık 100 bin kişiye istihdam imkânı sağlandığını kaydetti. TKDK'nın, tarımsal üretim sektörlerinde ihracat olanaklarının artırılmasına ve ekonomiye katkı sağlamaya devam edeceği vurgulandı.