Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği haber geldi! Zam için beklenen veri açıklandı

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği haber geldi! Zam için beklenen veri açıklandı
Mart ayının enflasyon rakamları, memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için önem arz ediyor. Bu rakamlar, enflasyon farkının belirlenmesinde belirleyici bir rol oynuyor.

Yılın üçüncü enflasyon verisi açıklandı ve milyonlarca memur ile emekliyi ilgilendiriyor. Mart ayında enflasyon aylık bazda %3,16 olarak gerçekleşti.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak ayı için %6,70, Şubat ayı için %4,53 ve Mart ayı için %3,16 enflasyon farkını hak etti. Böylece üçüncü aydan itibaren zam oranı %15,05 olarak belirlendi.

Ancak bu zam, Temmuz ayındaki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyon oranıyla birlikte birikimli olarak hesaplanacak. Geriye kalan Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

Memur ve Memur Emeklileri için Farklı Zam Oranları Geçerli

Memur maaşları ve memur emeklilerinin aylıkları, 2024'ün ilk altı ayında %15, ikinci altı ayında %10, 2025'in ilk altı ayında %6 ve ikinci altı ayında %5 oranında zam alacaklar.

Bu zam oranları, enflasyonun altında kaldığında gerçekleşecek. Ancak enflasyon oranlarından yüksek olduğunda, memur ve memur emeklileri enflasyon farkını zam olarak maaşlarında görecekler.