Milyonlarca emekliye müjde verildi! Özel indirim ve kampanya: Bakan Işıkhan açıkladı

Milyonlarca emekliye müjde verildi! Özel indirim ve kampanya: Bakan Işıkhan açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiği sırada, emeklilere yönelik önemli adımları duyurdu. İşıkhan, Türkiye'de emeklilere özel indirim ve kampanyaların başlatılacağını ifade etti.

Işıkhan, ziyaret ettiği il başkanlığında yapmış olduğu konuşmada, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dolar bazında milli gelirde tarihinde ilk kez 1 trilyon doları aştığını belirtti.

İşsizlik Oranında Düşüş Gözlemlendi

Bakan Işıkhan, iş gücü verilerinin açıklanmasının ardından 2023 yılında işsizlik oranının bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini dile getirdi. Ayrıca, işsiz sayısının bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye gerilediğini ifade etti.

Emekliler Yılı İlan Edildi

Bakan Işıkhan, Sayın Cumhurbaşkanı'nın tensipleriyle 2024 yılının "emekliler yılı" ilan edildiğini duyurdu. Bu kapsamda, emeklilere yönelik çeşitli adımların atılacağını ve sosyal güvenlik sisteminin daha da güçlendirileceğini belirtti.

Emeklilere Özel İndirim ve Kampanyalar

Emeklilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla çeşitli alanlarda indirim ve kampanyaların başlatılacağını söyleyen Işıkhan, PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Hava Yolları, TCDD, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolar ile PTT Kargo gibi yerlerde emeklilere özel avantajlar sunulacağını dile getirdi. Ayrıca, zincir marketler ve giyim mağazalarında da emeklilere yönelik indirimlerin sağlanacağını açıkladı.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Ödemeleri

Emeklilere yönelik bayram ikramiyesi ödemelerinin de Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirileceğini duyuran Işıkhan, bu ödemelerin 2-5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacağını belirtti.

Türkiye'nin Emekliler İçin Güçlü Adımları

Sonuç olarak, Bakan Işıkhan'ın açıklamalarıyla Türkiye'nin emekliler için attığı güçlü adımlar ve sağlanacak olan indirimler ve kampanyalar, ülke genelinde memnuniyetle karşılanıyor. Bu adımların emeklilerin yaşamını kolaylaştıracağı ve refah düzeyini artıracağı bekleniyor.