Milyonlarca emekli bunu bekliyordu! Bakan Işıkhan emeklilere müjdeyi duyurdu

Milyonlarca emekli bunu bekliyordu! Bakan Işıkhan emeklilere müjdeyi duyurdu
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli kararlar alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emeklilerle ilgili yeni müjdeleri duyurdu.

Bakan Işıkhan, “Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, 1 aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacaktır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

KYK Yurtları Emeklilere Yazın Ücretsiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, KYK yurtlarının yaz aylarında emeklilere ücretsiz olacağını açıkladı. Bakan Işıkhan, “Paydaşlarımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda belirlenen desteklerin bir kısmını paylaşmak istiyorum. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtlar, yaz aylarında 1 aylık süreyle emeklilerimizin ücretsiz kullanımına sunulacaktır.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Destek

Bakan Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kendi bünyesindeki tesisleri emeklilere ücretsiz olarak açma kararı aldığını belirtti. Emekliler, tüm illerde bulunan kamuya ait misafirhaneler, öğretmenevleri, sosyal tesisler ve konuk evlerinden kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecekler.

Özel İndirimler ve Avantajlar

PTTcell, emeklilere özel bir paket oluşturdu ve PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler sunuluyor. TCDD Demiryolları da ana hat trenlerinde emeklilere yüzde 10 indirim sağladı. Ayrıca, TROY ile yapılan protokoller çerçevesinde emekli kartlarıyla yapılan fatura ödemeleri, eczane ve market harcamalarında belirli üst limitler dahilinde giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak.

Geniş Kapsamlı Anlaşmalar

Haberleşme, ulaşım, zincir marketler ve online pazar yerleri gibi birçok alanda emeklilere özel anlaşmalar hayata geçirilecek. Bakan Işıkhan, “Bu yeni SGK hizmet modelimiz ile emeklilerimizin topluma aktif olarak katılabildiği, sosyal yaşamın içinde yer aldığı bir sistemi hedefliyoruz.” dedi.

Gelecekte Daha Fazla Yenilik

Bakan Işıkhan, önümüzdeki dönemde emekliler için daha birçok yeniliği hayata geçireceklerini belirtti. Emekli danışmanlarıyla yüz yüze, iletişim araçları ile ve kurulan platformlar aracılığıyla emeklilere ulaşmayı planladıklarını açıkladı. “Daha sağlıklı bir emeklilik dönemi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” diye ekledi.