Merkez Bankasından kritik veriler açıklandı! Kredi kartı kullananlar dikkat: Korkutan artış var

Merkez Bankasından kritik veriler açıklandı! Kredi kartı kullananlar dikkat: Korkutan artış var
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kredi kartı kullanımı geçen yıla oranla yüzde 155 artış gösterdi. Bu artış, kartlara sınırlama getirilmesi konusundaki tartışmaları gündeme taşıdı.

Son bir yılda kredi kartı harcamalarındaki yüzde 155'lik artış, ekonomik tehlikenin habercisi olarak değerlendiriliyor. Bu durum, seçim sonrasında kredi kartlarına sınırlama getirilmesi olasılığını güçlendiriyor.

Harcamaların Hızlı Yükselişi: 1 Trilyon 311 Milyar Lira Aşıldı

Geçen yılın mart ayında 514 milyar lira olan kartlı harcamalar, bu yılın mart ayında 1 trilyon 311 milyar lirayı aştı. Bu büyük artışın çoğunluğunu taksitli harcamalar oluşturuyor. Son 3 ayda taksitli harcamalar, peşin harcamaları geçmeye başladı.

Merkez Bankası Endişeli: Kredi Kartlarına Yeni Sınırlamalar Gündemde

Yüksek kredi kartı harcamaları, Merkez Bankası'nın enflasyon endişesini artırıyor. Bu bağlamda, Merkez Bankası'nın kredi kartlarına yeni sınırlamalar getirebileceği konuşuluyor.

Taşıt Kredilerinde Patlama: İşyeri Büyütme Yerine Taşıt Alımları

BDDK verilerine göre, firmaların banka kredilerini işyerlerini büyütmek yerine taşıt alımları için kullanmaya başlaması dikkat çekiyor. Son bir yılda taşıt kredileri yüzde 29.3 oranında artış gösterdi.