Kritik veriler açıkladı: Enflasyonda artış devam ediyor! Haziran ayı enflasyon kaç oldu?

Kritik veriler açıkladı: Enflasyonda artış devam ediyor! Haziran ayı enflasyon kaç oldu?
Milyonlarca kişi artık haziran ayı enflasyon oranlarını bekliyor. Enflasyon oranlarının belli olmasından sonra memur ve emekli maaşlarının ne kadar zamlanacağı resmen belli olmuş olacak. Gelen son habere göre İTO verileri açıklandı. Artış devam ediyor! İşte detaylar..

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) verilerine göre İstanbul’da enflasyon oranları belli oldu. İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi Haziran ayında bir önceki aya göre 3,46 oranında artış kaydetti. Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 4,32 oranında arttı.

EN FAZLA ARTIŞ KÜLTÜR, EĞİTİM VE EĞLENCE HARCAMALARINDA YAŞANDI

BlombergHT'nin aktarmış olduğu habere göre Haziranda perakende fiyatlarda bir önceki aya göre, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 6,99, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 5,11, konut harcamalarında yüzde 3,75, ev eşyası harcamalarında yüzde 3,39, gıda harcamalarında yüzde 3,37, giyim harcamalarında yüzde 3,20, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 0,08 artış, diğer harcamalar grubunda yüzde 0,85 azalma kaydedildi.

AZALMA GÖRÜLDÜ

 Haziranda toptan fiyatlarda ise önceki aya göre, yakacak ve enerji maddeleri grubunda yüzde 8,36, inşaat malzemeleri grubunda yüzde 5,71, işlenmemiş maddeler grubunda yüzde 4,21, gıda maddeleri grubunda yüzde 3,93, mensucat grubunda yüzde 3,30, madenler grubunda yüzde 2,21 artış, kimyevi maddeler grubunda yüzde 1,36 azalma görüldü.