Kredi kartı borcunun sadece asgarisini ödeyenler dikkat: Az önce açıklama yapıldı

Kredi kartı borcunun sadece asgarisini ödeyenler dikkat: Az önce açıklama yapıldı
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son zamanlarda dolaşıma sokulan ve kart sahiplerini endişeye sevk eden bir iddiayı çürüttü.

Ortaya atılan "3 ay boyunca sadece 'asgari ödeme' yapan kart sahiplerinin kartlarının kullanıma kapatılacağı" iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

Kart Kullanımı İçin Asgari Ödeme Şartı Yok

DMM'den yapılan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) net bir şekilde asgari ödeme yapan kart sahiplerinin kartlarının kullanımının kapatılmasına dair herhangi bir çalışma veya düzenleme yapmadığı belirtildi.

Üç Kez Asgari Ödeme Yapmayan Kartlar Kullanıma Kapatılabilir

Açıklamada, mevcut yönetmeliklere göre, bir takvim yılı içinde asgari ödeme tutarını üç kez ödemeyen kredi kartlarının nakit kullanımına kapatılabileceği vurgulandı. Üstelik, üç kez üst üste asgari ödeme yapmayan kartların hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatılabileceği hatırlatıldı.

Borç Tamamen Ödenene Kadar Kullanım Kısıtı Devam Edecek

Açıklamada, belirli kredi kartlarının limitlerinin, dönem borcunun tamamının ödenmesine kadar artırılamayacağı ve bu tür kartların nakit kullanımına veya kullanıma kapalı tutulacağına dair bir kuralın bulunduğu ifade edildi.

İtibar Edilmemesi Gereken Spekülatif İddialar

Açıklamada ayrıca, piyasaların işleyişini bozabilecek ve kart sahiplerini yanlış yönlendirebilecek spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Özellikle basın yayın organlarında ve sosyal medyada dolaşıma giren yanlış bilgilerin, kart sahiplerini gereksiz endişelere sürükleyebileceği belirtildi.