Kimliğiyle başvuru yapan parasını alacak! Kişi başı en az 2.059 lira yardım parasını veriliyor: Ödemeler başladı

Kimliğiyle başvuru yapan parasını alacak! Kişi başı en az 2.059 lira yardım parasını veriliyor: Ödemeler başladı
Devlet, kişi başı 2059 TL sosyal yardım parası ödediği belirtilerek T.C kimlik numarasına göre PTT'den yapıldığı fiade edildi. Bu ödemeler hakkında ayrıntılar ve başvuru şartları da aktarıldı.

Son dönemlerde hayat pahalılığının yükselmesi nedeniyle vatandaşlar her geçen gün alım gücünü kaybettiği belirtilerek devlet yardımları vatandaşlar için daha da önemli hale geldiği aktarıldı. Vatandaşların sosyal yardım ödemelerine ilgisi çok büyük oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi kişilere her ay düzenli olarak destek ödemesi yapıldığı belirtilerek bu yardımlardan faydalanmak için belirtilen şartalra haiz olunması gerekiyor.

E-DEVLETTEN BAŞVURU YAPILABİLİR

Aile Bakanlığı'nın uzun süre önce başlattığı sosyal ekonomik destek ödemesi yardımı okula giden çocuğu olan aileler için sağlandığı belirtilerek dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan çocuklarının okul marşı raflarını karşılamakta zorlanan haleler başvuru yapmaları halinde her ay düzenli olarak yardım ödemesi alabildiği vurgulandı. Sosyal yardım fırsatlarından faydalanmak için başvurular Aile Bakanlığı'na bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile e-devlet üzerinden yapılabildiği aktarıldı.

Bu yardımdan faydalanmak için başvuru şartlarına Aile Bakanlığı tek tek açıklarken başvurusu onaylananların Mart ayı ödemelerinin hesaplara yatırıldığı hesaptan para alamayanların ise PTT'den ödeme alabildiği ifade edildi.

2.059 TL ÖDENİYOR 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenli olarak sağladığı sosyal yardım ödemelerinden biri sosyal ve ekonomik destek ödemesi olduğu belirtilerek çocuğu olan ailelere ödeme yapıldığı ifade edildi. İlkokul ortaokul lise ve üniversite eğitimi alan çocuklar için ödeme yapıldığı ifade edildi. Nisan ayı SED yardımı için başvuruların başladığı aktarılarak en az 2.059 TL para ödemesi yapıldığı aktarıldı.

ARANAN ŞARTLAR 

SED yardımı almak için Aile Bakanlığı tarafından aranan başvuru şartları da paylaşıldı ve hane içinde kişi başına düşen gelir en asgari ücretin üçte birinden az olması, ailenin ilkokul ortaokul lise ya da üniversite çağında eğitim gören çocuğunun olması ve çocukların eğitim masraflarını karşılamakta güçlük çekmesi aranan şartlar arasında yer aldığı vurgulandı.