Kamu personeli, memur olmak isteyenler dikkat! Kötü haber duyuruldu

Kamu personeli, memur olmak isteyenler dikkat! Kötü haber duyuruldu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün kamuda tasarruf paketinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

İstihdama yönelik tedbirleri duyuran Bakan Şimşek, "3 yıl boyunca sadece emekli olanlar kadar yeni personel alınacak" açıklamasında bulundu.

İstihdama Yönelik Önemli Tedbirler

Bakan Şimşek, canlı yayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte kamuda tasarrufa yönelik paketin detaylarını duyurdu. İstihdama yönelik tedbirleri aktaran Bakan Şimşek, "Kamu istihdamında birinci husus 3 yıl boyunca emekli olanlar kadar yeni personel istihdamı sağlayacağız. Açıktan atama izinleri bütçe kanununda belirlenecek. Destek personel sayısını belli bir program dahilinde azaltmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Ücretlerine Sınırlama Getirilecek

Bakan Şimşek, açıklamasına devam ederek, "Kamu çalışanlarının aldığı yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getiriyoruz. Mevcut mevzuata göre sadece bir yerden YK ücreti alınıyor. YK ücretlerine üst sınır getireceğiz. Bütün bu hususlar yasal düzenleme gerektiriyor, Meclis'in takdirinde olan hususlardır" şeklinde belirtti.

Kamuda Etkin Yapılanma İçin Çalışmalar Başlatılıyor

Bakan Şimşek, son olarak, "İdari yapılanmada etkinliği esas alacak kapsamlı çalışmayı başlatıyoruz. Kamuda yeni kurumlar kurulmasının önüne geçilecek, mükerrer yapılanmaları önleyeceğiz" diyerek kamuda yapılanmaya ilişkin önemli adımların atılacağını vurguladı.