İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Büyük zam geliyor: Tarih belli oldu

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Büyük zam geliyor: Tarih belli oldu
İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam geliyor. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, ekmek fiyatlarına gelecek zam için tarih verdi. İşte yeni ekmek fiyatlarına dair detaylar...

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul'da ekmek fiyatlarına zam geleceğini duyurdu. Kolivar, bu ayın 15'inden sonra İstanbul'da ekmeğin kilo fiyatının 60 liraya yükseleceğini ve ekmek fiyatının da 15 liraya kadar çıkabileceğini belirtti.

Kiralardaki Yükseliş ve Maliyet Artışı

Kolivar, İstanbul'daki fırın kiralarının yüksekliğine dikkat çekerek, Şişli, Beşiktaş ve Kadıköy gibi bölgelerde kiraların 140 bin lirayı bulduğunu ifade etti. Ayrıca, Arnavutköy ve Sultangazi gibi bölgelerde ise kiraların 20-25 bin lirayı bulabildiğini söyledi. Bu yüksek kira farkının maliyeti artırdığını belirten Kolivar, ekmek fiyatlarının da bu nedenle artacağını açıkladı.

Kampanya Şartları ve Fiyat Artışı Beklentisi

Kolivar, maliyet artışlarının üreticileri zorladığını ve bu nedenle İstanbul'da ekmeğin kilogram fiyatının 60 liraya çıkabileceğini söyledi. Ayrıca, ekmek fiyatlarının bölgeye göre değişeceğini ve 12,5 liradan başlayıp 15 liraya kadar çıkabileceğini belirtti.

Çalışma Koşulları ve Talepler

Kolivar, çalışma koşullarının zorluğuna dikkat çekerek, cumartesi, pazar ve tatil olmadığını ve işçi bulma konusunda zorluk yaşandığını ifade etti. İşçi taleplerine de değinen Kolivar, işçi maaşlarının yetersizliğine ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.