İslam Memiş'ten bomba tahmin gelmişti! Altın fiyatları resmen çakıldı: İşte gram ve çeyrek altın fiyatları

İslam Memiş'ten bomba tahmin gelmişti! Altın fiyatları resmen çakıldı: İşte gram ve çeyrek altın fiyatları
Altının ons fiyatındaki yükselişe paralel olarak gram fiyatı da artış kaydederek, dünü 2 bin 335 liradan tamamladı. Ancak, altın yeni güne değer kaybı ile başladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kaybıyla başlamasının ardından 2 bin 330 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 200 liradan, Cumhuriyet altını ise 16 bin 340 liradan satılıyor.

Altının Ons Fiyatı Tüm Zamanların En Yükseğiyle Test Etti

Altının ons fiyatı, yükseliş eğilimini altıncı işlem gününe taşıyarak bugün yüzde 0,1 primle 2 bin 255 dolarda seyrediyor. Dün ise ons fiyatı 2 bin 266 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini test etmişti.

Analizler ve Fiyat Değerlendirmeleri

Analistler, dünya genelindeki önemli merkez bankalarının faiz indirimlerine hazırlandığını belirterek, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine diğer ülkelerden daha geç başlama ihtimalinin varlık fiyatlarında oynaklığın artmasına sebep olduğunu ifade etti.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanının Değerlendirmesi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki son durumu değerlendirerek, altının gram fiyatının 2 bin 400 lira sınırında banda denk gelme eğilimini sürdürdüğünü belirtti. Memiş, altının gramının kendisine göre ucuz olduğunu ve 3 bin ile 3 bin 500 lira arasında bir beklenti içerisinde olduğunu ifade etti. Ayrıca, Memiş düşüşlerin kalıcı olmadığını ve altın fiyatlarındaki düşüşlerin geçici olduğunu vurguladı.