Hesaplara Nisan'da yatması bekleniyordu! Son karar alındı: Paralar daha erken yatacak

Hesaplara Nisan'da yatması bekleniyordu! Son karar alındı: Paralar daha erken yatacak
Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ödenecek 3 bin TL'lik ikramiye için yeni karar verildi. Bu karar kapsamında ödemelerin daha erken yatacağı belirtildi.

Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere ödenecek 3 bin TL'lik ikramiye, Resmi Gazete'de yayınlanarak duyurulmuştu. Bu, emekliler arasında memnuniyetle karşılanan bir gelişme oldu. İkramiyenin 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatması planlanıyordu. Ancak kulislerde konuşulan bilgilere göre ödeme takvimi öne çekilecek.

SGK ve Çalışma Bakanlığı Arasında İşbirliği

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında emekli ikramiyelerinin seçim öncesinde hesaplara aktarılması için bir çalışma yürütülüyor. Bu, emeklilere daha erken bir tarihle ikramiye ödenmesini sağlayacak.

Yeni Ödeme Tarihi Belirlendi

Halk Tv'de yer alan habere göre, geçen yıl yapılan uygulamalara bakılarak Ramazan Bayramı için 1-9 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatması beklenen 3 bin TL'lik ödemeler için muhtemel yeni tarih 25-29 Mart olarak belirlendi.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ödeme takvimine ilişkin kesin tarihleri açıklaması bekleniyor. Bu, emekliler arasında merakla beklenen bir gelişme olacak.