Herkesin merakla beklediği karar açıklandı! Bugün 14:00 itibari ile açıklandı

Herkesin merakla beklediği karar açıklandı! Bugün 14:00 itibari ile açıklandı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından nisan ayı faiz kararı açıklandı. Banka, politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

Merkez Bankası, son aylarda bir dizi faiz artırımı gerçekleştirmişti. Ancak, nisan ayı toplantısında politika faizini değiştirmeme kararı aldı.

Mart ayında aylık enflasyonun ana eğilimi, öngörülenden yüksek bir seviyede gerçekleşti. Ancak, cari dengedeki iyileşme ve tüketim malı ithalatındaki seyir olumlu bir tablo çizdi.

Enflasyon Beklentileri ve Fiyatlama Davranışları

Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının öngörüler ile uyumunu yakından takip ediyor.

Mart ayında atılan adımların etkisiyle finansal koşullar önemli ölçüde sıkılaşmıştır. Kurul, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir.

Parasal Sıkılaştırmanın Etkisi ve İzlenmesi

Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizini sabit tutmaya karar verdi.

Kurul, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunu sürdüreceğini belirtti.

Makroihtiyati Politikalar ve Finansal İstikrar

Kurul, makroihtiyati politikaları ve piyasa mekanizmasının işlevselliğini korumaya yönelik uygulamalarını sürdüreceğini vurguladı.

Kurul, politika kararlarını enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyeceğini açıkladı.