Herkes merakla bekliyordu ve resmen başladı! Hesabınıza 7.608 TL yatırılıyor

Herkes merakla bekliyordu ve resmen başladı! Hesabınıza 7.608 TL yatırılıyor
Evde bakım maaşı alan vatandaşlara müjdeli bir haber geldi ve ödemelerin başladığı belirtildi.

Evde bakım maaşı alan vatandaşlara müjdeli bir haber geldi. Hükümet tarafından evinde engelli, yardıma muhtaç veya yaşlı yakınlarını bakanlara yönelik verilen evde bakım maaşı, bugün itibariyle hesaplara yatırıldı. Bu ödemelerle ilgili yapılan açıklamada, hak sahiplerinin hesaplarına 7 bin 608 TL yattığı belirtildi.

Bakan Göktaş'tan Evde Bakım Maaşı Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım maaşlarının ödenmesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş, bu ay evde bakım maaşı olarak toplamda 4,2 milyar TL'nin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Ayrıca, Türkiye'nin Yüzyıl Vizyonu doğrultusunda, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir şekilde sürdürülebilir olması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Evde Bakım Yardımı: Aile Birliğinin Desteklenmesi

Bakan Göktaş, evde bakım yardımının engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmesi düşüncesiyle 2006 yılında başlatıldığını hatırlattı. Engelli vatandaşların aileleriyle birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek olmak amacıyla evde bakım yardımının sağlandığını vurguladı.