Herkes bunu bekliyordu! 2 yıl geri ödemesiz 150.000 TL ödemeler başladı

Herkes bunu bekliyordu! 2 yıl geri ödemesiz 150.000 TL ödemeler başladı
Evlilik kredisinden yararlanan çiftler için ödemelerin bugün itibarıyla başladığı duyuruldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, "Evlilik kredisi ödemeleri bugün başlıyor. Aile ve Gençlik Fonu Eğitim programlarına katılıp resmi nikahlarını 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiren çiftlerimize yönelik ödemeler bugün itibarıyla başladı," dedi.

Evlilik Kredisiyle Aile Kurumuna Destek

Evlenen çiftlere destek amacıyla hayata geçirilen evlilik kredisinin ödemeleri resmi olarak başladı. Bakan Göktaş, bu projeyle aile kurumunun desteklenmesini, güçlendirilmesini ve gençlerin sosyal risklere karşı korunmasını amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesinde pilot olarak uygulamaya konulan fona bugüne kadar 9 bin 38 çiftin başvurduğunu bildirdi.

150 Bin Lira Faizsiz Kredi

Bakan Göktaş, projenin detaylarını da paylaştı. "Projeyi Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da pilot olarak başlattık. Onaylanan başvurulara 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz," dedi.

İlk Etapta 450 Çifte Destek

Proje kapsamında ilk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek verileceğini açıklayan Bakan Göktaş, "Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanacak ve evlilik sonrasında da bu hizmetleri almayı taahhüt eden gençler fondan yararlanabilecek. Başvurusu onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladık," diye ekledi.

Ödemelerin Başlangıcı

Bakan Göktaş, evlilik kredisi ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını belirterek, "Eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlere yönelik ödemeler bugün başlıyor. İlk etapta başvurusu onaylanan ve eğitim programlarına katılan 450 çiftimize toplam 67,5 milyon lira destek vereceğiz," dedi.