Her aileden bir kişi aylık vatandaşlık maaşı bağlanacak! Her ay asgari ücret kadar maaş verilecek: Sonunda düğmeye basıldı

Her aileden bir kişi aylık vatandaşlık maaşı bağlanacak! Her ay asgari ücret kadar maaş verilecek: Sonunda düğmeye basıldı
Ailelerden bir kişiye vatandaşlık maaşı uygulaması yapılacak. Bu doğrultuda aylık olarak asgari ücret tutarında maaş verilecek.

Hükümet, vatandaşların refah seviyesini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar başlatırken gündeme gelen bir uygulama ise "vatandaşlık maaşı" olduğu belirtildi. Bu doğrultuda uygulama kapsamında, her aileden en az bir kişiye asgari ücret düzeyinde düzenli bir maaş ödeneceği planlamalar arasında yer aldığı paylaşıldı. Bunun amacının ise vatandaşların daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olması için olduğu belirtildi. 

YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAK 

Karar.com'un aktardıklarına göre Hazırlıklar bu konuda çoktan başladı ve uygulamanın yakın bir zamanda başlaması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir kadınlar buluşmasında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin kadınların eğitim, kamu ve iş hayatına katılımında engelleri kaldırdığını ve kadın siyasetçilerin aktif hale gelmesini sağladığını vurguladı.

KADINA ŞİDDETİ DEĞERLENDİRDİ

Kurtulmuş, bu açılımın Türkiye'deki en önemli parti olan AK Parti tarafından gerçekleştirildiğini belirtti ve artık her alanda kadınların önünün açıldığını aktardı. Tüm bunlarla beraber Kurtulmuş açıklamalarında Üniversitelerdeki öğretim üyeleri arasında kadın oranının yüzde 50'ye yaklaştığına dikkat çekti ve kadına şiddet konusunu da değerlendirdi.

Kurtulmuş bu konu hakkındaki açıklamalarında KADES (Kadın Destek Uygulaması) programı sayesinde şiddet veya tacize maruz kalan kadınların hızlı bir şekilde yardım talep edebildiğini ve korunabilmesini sağladığını ifade ederek kadına şiddetin önüne geçmek için yapılan yasal düzenlemeler ve hukuki sürecin suç olarak kabul edilmesinin önemini vurguladı.