Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi: Aylık bu parayı yatırmanız yeterli olacak! Kalanı devletten

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi: Aylık bu parayı yatırmanız yeterli olacak! Kalanı devletten
Çalışmayan ev hanımları için de emekliliğin yolu açıldı. Gelen son habere göre ev hanımlarına emeklilik imkanı sunulacak. Bunun için devlet harekete geçti. Primlerin 3'te birini ödeyen devlet, ev hanımlarının emekli olmasına destek olacak. Peki, ne kadar prim yatırılacak? İşte detaylar

Ev hanımlarına güzel haberi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık verdi. A Haber’de gündemdeki soruları yanıtlayan Yanık, bazı şartların taşınması halinde çalışmayan e v hanımlarının da emekli olabileceğini duyurdu. Ev hanımlarına emeklilik müjdesinin detayları haberimizde..

"ÜÇTE BİRİNİ BİZ KARŞILAYACAĞIZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde ev hanımlarına güzel haber vererek, “Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız” diyerek müjdeyi vermişti.

AİLE BAKANI MÜJDEYİ VERDİ

Bir sonraki açıklama da Aile Bakanı Derya Yanık’tan gelmişti. Yanık yaptığı açıklamasında şunları söylemişti:

“Ev hanımlarının emeklilik imkanı bu dönemde yapacağımız en önemli çalışmalardan birisi. Ev hanımlarının emekli olmak istemeleri halinde sigorta primlerinin 3’te birini devlet ödeyecek”

“Ev kadınlarının emekliliği konusu da aslında bizim aileye ve aile kurumunun sosyal tarafına da kamusal tarafına da ne kadar önem verdiğimizi gösteren bir tutum”

EV HANIMLARININ PRİMİ NE KADAR?

Bugün yapılan hesaplamaya göre ev kadınlarının emekli olabilmesi için devletin ödeyeceği prim tutarı 1.067 TL. 3.202 TL yerine vatandaşlar 2 bin 135 TL yatırabilecek. Bu şekilde yıllık toplamda devlet tarafından 12 bin 804 TL destek verilecek. Tabi ki asgari ücret arttıkça prim desteğinin de yükseleceğini söyleyebiliriz.