Erdoğan müjdeyi vermişti: Milyonlarca kişiyi bekliyordu! Bayramdan sonra başvurular başlıyor

Erdoğan müjdeyi vermişti: Milyonlarca kişiyi bekliyordu! Bayramdan sonra başvurular başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiye güzel haber verdi. Seçimlerden önce ilk 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi verileceğinin açıklanması sonrasında gözler başvurulara çevrildi. 150 bin TL faizsiz kredi başvurularının başladığı duyuruldu. İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk 2 yıl boyunca geri ödemesiz 5 yıl vadeli faizsiz kredi verileceğini açıklamıştı. İşletmeler için bu miktar 500 bin TL’ye çıkarken evlenmek isteyen gençler için de kredinin 150 bin TL olacağını söylemişti. Aktarılan son habere göre başvurular Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacak.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

500 bin TL’lik krediden yararlanmak isteyenlerin başvurularını KOSGEB aracılığı ile yapabileceği ifade edildi. Son 12 aydaki ortalama istihdamın korunması ve 12 ay boyunca çalıştırma taahhüdü vermek şartlarını taşıyan işletmeler kredi kullanabilecek. Kredisi onaylanan işletmeler kullandıkları krediyi ilk 24 ay içinde ödemeyecek. 2 yıl içerisinde eşit taksitlerle faizsiz bir şekilde KOSGEB’e geri ödeme yapacak.

EK DESTEKLER DE VERİLECEK

Aynı zamanda işletmelere ek avantajlar da verilecek. Buna göre her yeni mezun istihdamı için 100 bin lira, kadın istihdamı için ise 110 bin lira kredi desteği alınabilecek. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu fırsattan yararlanabilecek

GENÇLERE GÜZEL HABER

500 bin TL’lik işletme kredisine ek olarak bir de gençlere güzel haber verilmişti. Evlilik hayali kuran ancak maddi durumlardan dolayı zorluk yaşayan gençlere Aile ve Gençlik Bankası üzerinden 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli, 150 bin TL kredi verileceğini açıkladı. Gençlerin evlilik masraflarını karşılamaları ve ekonomik açıdan rahatlamaları hedefleniyor.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Faizsiz kredi başvuru yapmak isteyenler için başvuruların önümüzdeki günlerde e-Devlet üzerinden alınabileceği ifade ediliyor. Faizsiz ve komisyonsuz kredi desteğine talep çok fazla. Vatandaşlar bir an önce başvuruların başlamasını bekliyor.