EPDK Kararıyla Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Farkı Son Buluyor

EPDK Kararıyla Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Farkı Son Buluyor
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına dair aldığı kararın yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Bu kararla birlikte, yaklaşık 13 bin bayide akaryakıt fiyatlarında bir güncelleme yapılacak. EPDK'nin aldığı karara göre, artık akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak. Tüm akaryakıt türleri için aynı fiyat uygulanacak.

Dağıtıcı Lisansı Sahiplerine Duyuru

EPDK'nin açıklamasında, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği, ancak bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceği belirtildi. Bu kararın, tüketicilerdeki belirsizlikleri önlemeye ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlamaya yönelik olduğu vurgulandı.

PÜİS Genel Başkanı'ndan Değerlendirme

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, EPDK'nin bu kararının akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini bir miktar düşüreceğini belirtti. Bu adımın, finansman maliyetlerinin yüksek olduğu dönemde sektöre bir nefes aldıracağını ifade etti.