En düşük emekli maaşına yeni ayar! Emeklinin beklediği yasada yeni gelişme

En düşük emekli maaşına yeni ayar! Emeklinin beklediği yasada yeni gelişme
Emekliler, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de dahil olmak üzere, ek zam talepleriyle gündemde. Ancak, memur emekli zammı oranı olan yüzde 49,25'e tamamlanması ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesi, beklentileri artırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayının işaretini vererek yeni düzenlemelerin yolda olduğunu belirtti. 16 milyon emekli, seyyanen zam beklentisi içinde olsa da, Erdoğan'ın açıklamaları önem taşıyor.

En Düşük Emekli Maaşı ve İntibak Yasası

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşı farkları için beklenen intibak yasasına dair çarpıcı bir iddiada bulundu. Orta Vadeli Program'ın, aslında bir intibak yasası olduğunu savunan Erdursun, bu düzenlemeyle tüm emeklilere intibakın yansıyabileceğini ifade etti.

Zam Beklentisi Devam Ediyor

Gözler, 6 aylık enflasyon rakamlarına çevrildi. 3 aylık emekli zammı yüzde 15,06 olarak kesinleşti ve Temmuz ayında refah payı hariç yüzde 24-25 seviyelerinde olması öngörülüyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Olacak?

Emeklilerin zam beklentisi devam ederken, en düşük emekli maaşının da 12-15 bin lira aralığına yükseltilmesi bekleniyor. Bu durum, milyonlarca emekliyi heyecanlandırıyor.

İntibak Yasası ve Emekli Maaşlarında Yapılacak Güncellemeler

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre, Orta Vadeli Programdaki düzenleme aslında bir intibak yasası niteliğinde. Erdursun'a göre, intibak yasası tamamlandığında emekli maaşlarında zam dışında bir güncelleme olacak.

İntibak Yasası Şart

Erdursun, intibak yasasının emekli maaşlarında adil bir düzenleme için şart olduğunu vurguluyor. Herkesin yatırdığı prim, gün sayısı ve yaşına göre farklı bir şekilde düzenlenerek, tüm emeklilere intibakın yansıması gerektiğini ifade ediyor.