En düşük emekli maaşı olanlar dikkat! Ay sonuna kadar mutlaka başvurun: Emekliler bu ay 17 bin lira alacak, hesaba yatacak

En düşük emekli maaşı olanlar dikkat! Ay sonuna kadar mutlaka başvurun: Emekliler bu ay 17 bin lira alacak, hesaba yatacak
Emekli maaşı olanlara son dakika duyurusu yapıldı. Bu noktada emeklilere 17 bin lira alacağı ifade edildi.

SGK emeklileri, emeklilik döneminde bankacılık işlemlerini kolay ve hızlı gerçekleştirmenin rahatlığını İş Bankası ayrıcalıkları ile yaşadığı belirtilerek T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma ile 1 Kasım 2022 - 31 Mart 2023 tarihleri arasında geçerli kampanya çerçevesinde ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 7.500 TL’ye varan promosyon ödemesinden faydalanabildiği aktarıldı. Bu promosyon kampanyasının ayrıntılarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

BAŞVURU YOLLARI

Şubeye gitmeden İşCep ve İnternet Şubesi maaş taşıma ve promosyon başvurusu için takip edebileceğiniz adımlar İş Bankası tarafından paylaşıldı. Bu adımlar ise şöyle:

İşCep > Başvurular > Emekli Maaş İşlemleri > Maaş Taşıma ve Talimat Verme
İşCep > Başvurular > Emekli Maaş İşlemleri > Promosyon Başvurusu
İnternet Şubesi > Başvuru - Ürünler > Emekli Maaş İşlemleri > Maaş Taşıma ve Talimat Verme
İnternet Şubesi > Başvuru - Ürünler > Emekli Maaş İşlemleri > Promosyon Başvurusu

NE KADAR ÖDENECEK 

3.500 TL'ye (3.500 TL hariç) kadar olanlar 4.500 TL 3.500 TL - 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında olanlar 5.250 TL 7.500 TL - 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında olanlar 6.750 TL 10.000 TL ve daha fazla olanlar 7.500 TL promosyon ödemesi alacak.

PROMOSYON DETAYLARI 

Emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan SGK emeklilerine, 3 yıl süre ile emekli maaşlarını İş Bankası aracılığıyla almayı taahhüt etmeleri ve promosyona esas emekli maaşının İş Bankası hesabına aktarılmasını takiben promosyon ödemesi yapılacğaı belirtilerek promosyon tutarı, ödemelerine aracılık edilen tüm emekli maaşlarının 1 aya karşılık gelen tutarı (varsa haciz ve nafaka kesintisi düşülerek) üzerinden hesaplanır ve 3 yıllığına peşin olarak tabloda gösterilen oranlarda ödeme yapıldığı ifade edildi.

EMEKLİLER 17.000 LİRA ALACAK 

Bilindiği gibi en düşük emekli maaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre 7.500 TL oldu. Çalışma Bakanı Bilgin ise zamlı maaşların Nisan ayında yatacağını belirtti. Bununla beraber emekli bayram ikramiyelerine de zam geldi ve 2 bin lira oldu. Bu kapsamda bayram ikramiyeleri de Nisan ayında ödenecek. 

Promosyona başvuru yapan emekli Nisan ayında 7.500 TL promosyon alacak, 7.500 TL de emekli maaşı bulunurken 2 bin lira da bayram ikramiyesi alacak. Bu noktada emekliler 17 bin lira para almış olacak.