Emekliye seyyanen zam müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak
Ekonomi Gazetesi'nden Besti Karalar'ın haberine göre, emeklilerin durumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemine girmiş durumda. CHP lideri Özgür Özel'in bu konuyu gündeme taşımasıyla birlikte, konu ilk MYK toplantısında ele alınacak.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, emekli maaşlarına yönelik taleplerin AKP tarafından değerlendirileceği bilgisi geldi. Ekonomik sorunlar ve emekli zamları da dahil olmak üzere çeşitli talepler, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ele alınacak.
Emekli Maaşları Konusunda AKP Harekete Geçiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşme sonrasında, emekli maaşları konusunda AKP'nin adım atacağı belirtiliyor. Toplantıda ele alınacak konular arasında, Özel'in gündeme getirdiği ekonomik sorunlar ve emekli zamları öne çıkıyor.
AKP Kaynaklarından İstişare Konularına İlişkin Açıklamalar
AKP kaynakları, ekonomik sorunlar, emeklilerin durumu ve belediyelerin borç yükleri gibi konuların karşılıklı istişare edilebileceğini belirtiyor. Ancak, yargı konuları ve kayyum atamaları gibi konularda hükümetin adım atmayacağı mesajı veriliyor.
İstişare Mümkün Ancak Yargı Konularında Kararlılık
AKP kaynakları, muhalefetin önerilerini istişareye açık olduklarını ifade ederken, yargı konularında ve kayyum atamaları konusunda kararlı bir tutum sergileyeceklerini vurguluyorlar. Bu konularda hükümetin bir adım atmasının söz konusu olmayacağı mesajı veriliyor.