Emeklilere son dakika duyurusu! 31 Mayıs'a kadar geçerli: 6 bin liraya yükseltildi

Emeklilere son dakika duyurusu! 31 Mayıs'a kadar geçerli: 6 bin liraya yükseltildi
Emekli bayram ikramiyesi için başvuruların son tarihi yaklaşıyor. SGK'ya başvuruda bulunmak isteyenler için son gün 31 Mayıs olarak belirlendi.

Bu tarih, emekli bayram ikramiyesinden faydalanmak isteyenler için oldukça önemli bir nokta. Yeni emekli olacaklar ve EYT'liler için de bu tarih maaş hesaplaması açısından kritik öneme sahip.

Başvuru İçin Son Fırsatlar: Emekli Bayram İkramiyesi

Mayıs ayı içerisinde SGK'ya başvuru yapacak olanlar, maaş hesaplamasının bir sonraki ayın başından itibaren yapılacağını bilmeliler. Yani 1-31 Mayıs arasında emeklilik başvurusu yapacak olanlar, maaş hesabının 1 Haziran itibarıyla başlayacağını göz önünde bulundurmalılar.

Kurban Bayramı İkramiyesi ve Ödeme Zamanı

Bu yıl Kurban Bayramı 15-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Dolayısıyla, emekliler için ikramiye ödemeleri de 10-14 Haziran haftasında gerçekleştirilecek. Ancak, bu ikramiyeden faydalanabilmek için 1 Haziran ve öncesinde maaş hak etmiş olmak gerekiyor. Bu nokta da başvuru sürecinin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.

Önemli Tarihler ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yeni emekli olacaklar ve diğer ödeneklerden faydalanacaklar için son tarih 31 Mayıs gece 24.00 olarak belirlendi. Ayrıca, ölüm maaşı veya iş göremezlik ödeneği için başvuracakların da aynı tarihe kadar dilekçelerini vermesi gerekiyor. Mayıs sonuna kadar başvuran sigortalılar, 1 Haziran’dan itibaren maaş hesabı içine ikramiye de katılıyorlar. Bu nedenle, emeklilerin ve adayların SGK'ya başvurularını yapmaları ve önemli tarihleri kaçırmamaları önem arz ediyor.