Emekliler bu sefer bayram edecek! Bayram ikramiyelerine okkalı zam: İşte olacak tutar

Emekliler bu sefer bayram edecek! Bayram ikramiyelerine okkalı zam: İşte olacak tutar
Emekli bayram ikramiyesinin tutarı konusundaki belirsizlik devam ederken, yapılan zam sonrasında gözler ikramiyedeki artışa çevrildi.

Emekli vatandaşları için önemli bir gelişme yaşandı. Bakan Işıkhan'ın açıklamaları ise dikkat çekiyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Hesaplama Formülleri Ortaya Çıktı

Ramazan ve Kurban Bayramları için belirlenecek emekli bayram ikramiyesinin miktarı merak ediliyor. Yüzde 50'lik zam durumunda ikramiye 3 bin TL olacakken, yüzde 150'lik zamda bu miktar 5 bin TL'ye çıkacak. Toplamda emekliye 10 bin TL ödeme yapılacak.

Bakan Işıkhan'dan Emekli Bayram İkramiyesi Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, 2024'ün Emekliler Yılı ilan edilmesi ve yerel seçim etkisiyle emekli ikramiyelerine zam yapılacağına dair sinyaller verdi. Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" dedi.

Torba Yasa İle Emekli İkramiyesine Zam

Meclis'e sunulması beklenen 8. Yargı Paketi ile birlikte torba yasada emekli ikramiyesine yapılacak düzenleme gündeme gelecek. Düzenlemenin mart ayında yasalaştırılması bekleniyor.

Masada 3 Farklı Zam Senaryosu

Bayram ikramiyelerine yapılacak zam artışının yüzde 50 ile yüzde 150 arasında olması bekleniyor. Masada ise 3 farklı senaryo bulunuyor. Şu anda net 2 bin TL olarak uygulanan ikramiyenin, senaryolara göre hesaplaması şu şekilde yapılıyor:

Yüzde 50'lik zamda 3 bin TL
Yüzde 100'lük zamda 4 bin TL
Yüzde 150'lik zamda 5 bin TL