Emekli ve memura zam oranı değişti! Oranlar açıklandı: Merkez Bankası duyurdu

Emekli ve memura zam oranı değişti! Oranlar açıklandı: Merkez Bankası duyurdu
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon tahminlerini 2 puan yükseltmesi, memur ve emekli zam hesaplarını yeniden masaya yatırdı. Yıl sonu enflasyon beklentilerindeki bu değişim, temmuz ayındaki zamları etkileyebilir.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'u bulacağını ifade etti. Toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşabileceğini belirtti. Ancak, asıl önemli olanın enflasyonun kontrol altına alınması olduğunu vurguladı.

Enflasyon Farkı ve Beklentiler

Türkiye İstatistik Kurumu'nun nisan ayı enflasyon oranlarını açıklamasıyla SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 18,72'lik zammı garantiledi. Ancak, beklentiler dahilinde enflasyonun gerçekleşmesi halinde 6 ayın sonunda enflasyon farkının yüzde 25'e kadar çıkması bekleniyor.

Refah Payı ve Temmuz Ayı

Temmuz ayında enflasyon farkına refah payı eklenip eklenmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Bu durum, memur ve emeklilerin temmuz zammını etkileyen önemli bir faktör olabilir. Temmuz ayı yaklaşırken, zam beklentileri ve enflasyonun seyri yakından takip ediliyor.