Emekli ve memur maaşlarında son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor

Emekli ve memur maaşlarında son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor
Memur ve emeklilerin gözü artık maaş zamlarına çevrildi. 9 günlük Kurban Bayramı tatili sona erdi. Haftanın ilk iş gününde herkesin gözü bugün Beştepe’de düzenlenecek toplantıya çevrildi. Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam ve kiralardaki artış sınırının uzatılması masanın en önemli başlıkları arasında yerini alacak. Bunun dışında kritik toplantıda taban maaş artışı ve refah payı düzenlemesi ile ilgili yapılan çalışmaların da Erdoğan’a sunulacağı ifade edildi.

TOPLANTI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında bugün saat 15.20’de Külliye’de toplantı başladı. 9 günlük tatil sonrasında haftanın ilk iş gününde Erdoğan’ın başkanlığında toplantı yapılıyor.

MASADAKİ KONULAR

Düzenlenen toplantıda en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılması, emeklilere kademeli zam, kiralara yüzde 25 zam sınırının uygulanmaya devam etmesi gibi kritik başlıklar yer alıyor.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantı sonrasında açıklama yapması beklenirken, bütün zamlı maaşların Temmuz ayında yatırılması planlanıyor. Toplantından sonra 19.00 – 20.00 arasında Erdoğan’ın açıklama yapılacağı tahmin ediliyor.