Emekli, memur ve asgari ücret zammı için dikkat! Temmuz planı açıklandı: İşte yapılacak zam

Emekli, memur ve asgari ücret zammı için dikkat! Temmuz planı açıklandı: İşte yapılacak zam
2024 yılı zam döneminde, asgari ücrete tek bir zam yapılacağı dile getirilmiş olsa da Temmuz ayına yaklaşılırken asgari ücrete ara zam beklentileri devam ediyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden emekli maaşı zammı, memur zammı ve asgari ücret için dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Erdursun'un paylaşımı, milyonların dikkatini çekti.

Zam Beklentileri ve Öngörüler

Erdursun'un paylaşımına göre, asgari ücrete zam yapılmayacak. Ancak memur ve emekli maaşları için ise yüzde 20 ve yüzde 25 gibi ciddi zam oranları öngörülüyor.

Emekli Maaşı Zammı ve Memur Zammı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz ayında yapılması planlanan zammın yüzde 25 olduğu belirtiliyor. Öte yandan, memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranının da yüzde 20 olması bekleniyor.

Kesinleşen ve Beklenen Zamlar

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı için kesinleşen oran yüzde 15,06 olarak belirlendi. Ancak Haziran ayı enflasyonu sonrasında bu oranın yüzde 25'e yükseleceği tahmin ediliyor.

Asgari Ücrette Zam ve Beklentiler

Asgari ücrete zam gelmeyecek olması, diğer ücretlerin de artmayacağı anlamına geliyor. Bu durum, işçilerin ve çalışanların gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Siyasi ve İş Dünyasından Tepkiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete tek bir zam yapılacağına dair teyidi, iş dünyası ve siyasetin gündemine oturmuş durumda. İTO Başkanı Şekip Avdagiç'in ve Merkez Bankası'nın bu konudaki görüşleri de dikkatle takip ediliyor.

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun Kararı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 2024 yılı için belirlenen asgari ücret miktarı net 17 bin 2 lira olarak açıklanmıştı. Bu kararın ardından asgari ücret politikaları ve beklentileri daha da önem kazandı.