Emekli bayram ikramiyelerine zam kesinleşiyor! 2023 emekli bayram ikramiyesi 2.860 TL müjdesi: Resmen bayram edilecek

Emekli bayram ikramiyelerine zam kesinleşiyor! 2023 emekli bayram ikramiyesi 2.860 TL müjdesi: Resmen bayram edilecek
Emekli bayram ikramiyelerine zam beklentisi oldukça arttı. Bu doğrultuda emekli bayram ikramiyelerine yapılan zam ile beraber 2.860 TL olması bekleniyor.

Emekli bayram ikramiyesi zammı, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranının yüzde 30 olarak açıklanmasının ardından emekli bayram ikramiyelerine zam beklentisi de oldukça arttı.

KİMLERE ÖDEME YAPILIYOR? 

Geçtiğimiz yıl emekli bayram ikramiyeleri 1.100 TL olarak ödeniyordu. SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı emeklileri, ölüm aylığı alanlar, vazife ve harp malullüğü alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine ödendiği bildirildi. Ayrıca 2022 yılında yılda iki kez emekliye 1100 TL bayram ikramiyesi verildiği belirtilerek henüz 2023 emekli bayram ikramiyesine zam konusunda bir açıklama gelmedi.

2.860 TL BAYRAM İKRAMİYESİ 

Güncel durumda emekli bayram ikramiyesi 1.100 TL. Maaşlara yapılan zam gibi yüzde 30 zam yapılması bekleniyor ve bu zam yapılırsa emekli bayram ikramiyesi 1.430 TL olabileceği konuşuluyor. Bu durumda 2023 yılında emeklilere toplam 2.860 TL ikramiye ödemesi yapılacağı bildirildi.

Geçtiğimiz yıl emekli bayram ikramiyesi bin 100 TL olarak hesaplara yatırıldığı belirtilerek Ramazan ve Kurban Bayramında ödenen toplam ikramiye 2 bin 200 TL olarak ödendiği aktarıldı. Bu yıl ise yüzde 30 zam yapılırsa emeklilere topla 2.860 TL ikramiye ödemesi beklendiği bildirildi.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Bayram ikramiyelerine zam yapılırsa veya bu konu hakkında bir gelişme olursa okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.