Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam açıklaması yapıldı! Bakan Bayraktar son dakika duyurdu

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam açıklaması yapıldı! Bakan Bayraktar son dakika duyurdu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir televizyon programında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

Bakan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını müjdeledi. Bakan Bayraktar, ayrıca sosyal açıdan desteklenmesi gereken gruplara yönelik doğal gaz desteğinin devam edeceğini vurguladı. "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz," diyen Bayraktar, vatandaşların olumlu tepkisini aldı.

Enerji Politikalarında İstikrar

Türkiye'nin enerji piyasalarındaki dalgalanmalara rağmen fiyat istikrarını koruma çabasını vurgulayan Bakan Bayraktar, küresel enerji piyasalarındaki gelişmelere de değindi. Özellikle petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki yükselişe dikkat çeken Bayraktar, Türkiye'nin enerji fiyatlarında istikrarı sağlamak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Gabar Petrol Keşfi ve Stratejik Adımlar

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin enerji alanındaki bağımsızlığını artırmak amacıyla atılan adımlara da değindi. Gabar petrol keşfi ve Türkiye Petrolleri'nin stratejik adımlarını öne çıkaran Bayraktar, yerli kaynakların etkin kullanımının önemine vurgu yaptı. "Gabar'da 100 bin varile ulaştığımızda, bu ülkemize 3 milyar dolarlık ekonomik bir büyüklük kazandıracaktır," şeklinde konuştu.

Somali İle İmzalanan Önemli Anlaşma

Bakan Bayraktar, Somali ile yapılan önemli anlaşmayı da duyurdu. Özellikle deniz tarafında ciddi petrol rezervlerine işaret eden Bayraktar, Somali ile gerçekleştirilecek sismik çalışmalara değindi. 2025 yılında keşif amaçlı derin deniz sondajlarının hedeflendiğini belirtti.