e-Devlet başvuru ekranı açıldı: Başvuru yapana 1.250 lira Kurban Bayramı harçlığı veriliyor: Aile Bakanlığı ödeme yapacak

e-Devlet başvuru ekranı açıldı: Başvuru yapana 1.250 lira Kurban Bayramı harçlığı veriliyor: Aile Bakanlığı ödeme yapacak
Kurban Bayramı harçlığı müjdesi duyuruldu ve e-Devlet üzerinden başvuru yapıldığı bildirildi. Başvuru yapanlara ise 1.250 lira Kurban Bayramı harçlığı verileceği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşa müjdeli haber verildi ve ihtiyaç sahibi olan ve başvuru yapanlara 1.250 lira Kurban Bayramı harçlığı verileceği bildirildi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından vatandaşa müjde verildi ve Ramazan Bayramı öncesinde konuşulan bayram harçlığının verileceği ifade edildi. Kurban Bayramı öncesi başvuru yapanlara bayram harçlığı ödemesi yapılacağı belirtilerek karşılıksız Kurban Bayramı harçlığı verileceği bildirildi. Peki ne kadar bayram harçlığı verilecek?

YARDIMLAR BULUNUYOR 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay milyonlarca haneye sosyal yardım imkanı sağlandığı belirtilerek düzenli olarak sağlanan bu yardımların yanı sıra özel günler için de bulunan yardımlar olduğu bildirildi.

BAŞVURU DETAYLARI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan Kurban Bayramı harçlığı için başvuru yapmak isteyenler TC kimlik no ve şifre ile e-Devlet girişi yaptıktan sonra yaparak "Sosyal Yardım Bilgileri Sorguluma ve Başvuru” bölümüne gelerek başvuru yapabilecekleri bildirildi. Tüm bunlarla beraber burada başvuru formunun doldurulacağı ve başvuru sonucunun 10 gün içinde açıklanacağı bildirildi.

1.250 LİRA PARA VERİLECEK 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bayram öncesi vereceği Kurban Bayramı harçlığı miktarının belli olduğu belirtildi ve 1.250 lira harçlık verileceği aktarıldı.

Aile Bakanlığı 2023 Kurban Bayramı harçlığı şartlarını da duyurdu. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması halinde bu yardım için başvuru yapabileceği ifade edildi. 

Bu ödemeler aslında Aile Destek Ödemesi olurken ancak bu ay başvurusunu yapıp Haziran ayı ödemesi için hak kazananlar bayram öncesi ödemelerini alabilecek. Bu ödemeler de 1.250 liraya kadar çıkabilecek.Bayram öncesi bu destek ödemesinin alınması ise bayram harçlığı niteliği taşıyor.