Dolar fırladı! Merkez Bankası aldığı kritik kararı açıkladı: Artık yapılmayacak

Dolar fırladı! Merkez Bankası aldığı kritik kararı açıkladı: Artık yapılmayacak
Geçtiğimiz haftalarda Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Açıklanan karar sonrasında dolar resmen fırladı. Bunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yaptığı açıklamasında alınan yeni kararı duyurdu. Artık yapılmayacak! İşte detaylar

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erken, yaptığı açıklamasında yeni dönemin para politikası içerisinde önceliğin enflasyonla mücadelede olacağını belirtti. Bu sebeple kurun baskılanması için artık döviz satışı yapılmayacak.

RADİKAL DEĞİŞİKLİĞE GİDİLECEK

MB Başkanı Hafize Gaye Erken, faiz kararından sonra bankacılarla görüştü. Para politikasında radikal değişikliğe gidileceğine dair net ifadeler kullandı. Ekonomi Gazetesi’nin aktardığı habere göre bu durumda ilk önceliğin enflasyonla mücadele olduğunu belirten Erkan, güçlü TL’ye vurgu yapan “Şahin” tutumu dikkatlerden kaçmadı.

KADEMELİ BİR ŞEKİDLE KALDIRILACAK

Önümüzdeki günlerde para politikası adı altında atılacak adımlara ilişkin açıklamalar yapan Erkan, döviz kurunun baskılanması için “Makro ihtiyati önlemlerin” kademeli bir şekilde kaldırılacağını söyledi.

ERKAN: “ZAMANA YAYARAK YAPSAYDINIZ”

Kaynakların verdiği bilgiye göre TCMB Başkanı Erkan, faiz artışı kararından hemen sonra bazı özel bankaların döviz alımına yönelmelerine de birtakım eleştiri yaptı. Bankacıların, “Gelen talepleri kullanarak test etmek istedik” sözlerine Erkan, “Keşke testi TL’ye yönelerek yapsaydınız; döviz alım taleplerini faiz kararından birkaç dakika sonra değil, zamana yayarak karşılasaydınız” dediği öğrenildi.