Cumhurbaşkanlığı duyurdu! Benzin ve motorin 100 TL üstüne mi çıkacak

Cumhurbaşkanlığı duyurdu! Benzin ve motorin 100 TL üstüne mi çıkacak
31 Mart seçimlerinin ardından akaryakıt fiyatlarının artacağı ve üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu iddiası, kamuoyunda dikkat çekti.

Ancak bu iddiaya yönelik İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden resmi bir açıklama geldi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, akaryakıt istasyonlarına dağıtım şirketlerinden tabela değişikliği talimatı gittiği iddialarını yalanladı. DMM'nin resmi hesabından yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi ve bu iddiaların doğru olmadığı vurgulandı.

Akaryakıt Dağıtım Şirketlerinden Gelen Resmi Yanıt

Açıklamada, bazı sosyal medya hesapları üzerinden dolaşan iddiaların doğruluğunun araştırıldığı ve akaryakıt dağıtım şirketlerinin bu yönde bir talepte bulunmadığı tespit edildiği belirtildi. Bu doğrultuda, dağıtım şirketlerinin fiyat tabelalarını üç haneli yapma gibi bir taleplerinin olmadığına dair resmi bir yanıtın geldiği ifade edildi.

Kamuoyuna Dezenformasyona Karşı Uyarı

Açıklamada, kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen kasıtlı dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Seçim öncesi ve sonrasında ortaya atılan iddiaların doğruluğunun araştırılması ve güvenilir kaynaklardan doğrulama yapılması gerektiği belirtildi. Bu şekilde, kamuoyunun yanıltıcı bilgilere karşı daha dikkatli olması gerektiği ifade edildi.