Çocuğu olan ailelere müjde! Aile Bakanlığı ödemeleri başlattı Ailelere PTT üzerinden 1.300 TL veriliyor

Çocuğu olan ailelere müjde! Aile Bakanlığı ödemeleri başlattı Ailelere PTT üzerinden 1.300 TL veriliyor
Aile Bakanlığı tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı. Ailelere Bakanlık üzerinden destekleme ödemesi yapılıyor.

Doğum Yardımı veriliyor. 15.05.2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine doğum yardımı yapılmaktadır. • Birinci çocuk için 300 TL • İkinci çocuk için 400 TL • Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL veriliyor. Ödemeler tek seferliktir.Yurt içinde ve yurt dışında 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri faydalanabilmektedir.

Doğum yardımı, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bir sosyal destek programıdır. Bu programın amacı, doğum yapan annelere maddi yardımda bulunarak, ailelerin çocuk bakımı masraflarını hafifletmek ve nüfus artışını teşvik etmektir.

GEREKLİ KOŞULLAR 

Doğum yardımından faydalanmak için bazı şartlar vardır. Bunlar şunlardır:

Doğum yardımı, 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir. Bu tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmez.

Doğum yardımı, Türk vatandaşları ile Mavi kart sahiplerine verilir. Annenin veya babanın veyahut her ikisinin de Türk vatandaşı ya da Mavi kart sahibi olması gerekmektedir.

Doğum yardımı, çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra başvurulabilir.

Başvuru için “Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi” doldurulmalı ve imzalanmalıdır.

Doğum yardımı başvurusu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılabilir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ise çalıştığı kuruma başvurabilir. Yurtdışında yaşayanlar ise Büyükelçilik ve Konsolosluklara başvurabilir.

NE KADAR ÖDENİYOR? 

Doğum yardımının miktarı, doğan çocuğun sırasına göre değişmektedir. Buna göre:

Birinci çocuk için 300 TL

İkinci çocuk için 400 TL

Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL doğum yardımı ödenmektedir. Ödemeler tek seferliktir ve PTT şubelerinden alınabilir.

Doğum yardımı, ailelere önemli bir katkı sağlamaktadır. Çocukların sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümesi için gerekli olan harcamaların bir kısmını karşılamaktadır.