Çiftçilere eylül ayının son ödemeleri veriliyor! Ödemeler hangi kalemlerde ve ne kadar yapılıyor?

Çiftçilere eylül ayının son ödemeleri veriliyor! Ödemeler hangi kalemlerde ve ne kadar yapılıyor?
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yapılan destek ödemelerinin eylül ayına kalan son kısmı da önümüzdeki cuma günü yapılacağı belirtiliyor. Bunun üzerine son ödemelerin hangi kalemlerde yapılacağı merak ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçi vatandaşlara üretimlerinin desteklenmesi için birçok kalemde ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Yapılan destek ödemelerinin çiftçi vatandaşların hem üretimlerini desteklemek hem de ülke ekonomisine katkısını arttırmak, çiftçilik mesleğinin sürdürülebilirliğini korumak adına yapıldığı belirtilirken gübre ve mazot desteğinden, tohum ve sulama desteğine kadar birçok farklı kalemde ödemeler gerçekleştiriliyor. Her ay düzenli olarak yapılan ödemelerin eylül ayının son ödemesi ne zaman yapılacak merak edilirken açıklamalar gecikmedi. İşte detaylar…

Çiftçilere destekler devam ediyor!

Çiftçi mesleğine sahip vatandaşların devlet tarafından desteklenmeleri hız kesmeden devam ediyor. Her ay düzenli olarak 3 veya 4 parçada hesaplara yatırılan destek ödemeleri ile çiftçilerin üretim masraflarına destek çıkılmak amaçlanıyor. Her ay düzenli olarak yapılan ödemelerin eylül ayı sonlarına gelirken eylül ayından kalan son ödemenin ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

Çiftçilere yapılan destek ödemelerinin son kısmı önümüzdeki hafta cuma günü T.C. kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlara yatırılacağı belirtildi. Peki ödemeler hangi kalemlerde yapılıyor?

Destek ödemeleri hangi kalemlerde ne kadar yapılıyor?

Süt desteği kapsamında 1 milyar 150 milyon 23 bin 351TL,
Bireysel Sulama Sistemleri desteği kapsamında 162 milyon 741 bin 597 TL,
Uzman Eller Projesi desteği kapsamında 63 milyon 24 bin 409 TL,
Hayvan Hastalıkları Tazminatı desteği kapsamında 60 milyon 849 bin 618 TL,
Kırsal Kalkınma Yatırım desteği kapsamında 43 milyon 360 bin 25 TL,
Düve Alım desteği kapsamında 4 milyon 16 bin TL.