Cem Küçük Bakan Şimşek ile görüşmesinin detaylarını açıkladı! 2024 asgari ücreti 16.000 TL olacak

Cem Küçük Bakan Şimşek ile görüşmesinin detaylarını açıkladı! 2024 asgari ücreti 16.000 TL olacak
Milyonlarca asgari ücretli 11 Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmelerinden çıkacak zammın ne kadar olacağını merak ederken hükümete yakınlığı ile bilinen Cem Küçük asgari ücret iddiasını paylaştı.

11 Aralık'ta başlayacak olan asgari ücret görüşmeleri, milyonlarca asgari ücretliyi yakından ilgilendirirken, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair çarpıcı bir tahminde bulundu.

16 BİN LİRA CİVARINDA OLACAK 

Küçük, yeni ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele kapsamında faiz politikasında radikal bir değişikliğe gittiğini ve ücret politikalarında da önemli revizyonlara imza attığını ifade etti. Yapılan görüşmeden sonra canlı yayında açıklamalarda bulunan Küçük, yeni yılda asgari ücretin 16 bin lira civarında olacağı tahmininde bulundu.

Tahminlere göre, 2024 yılı için öngörülen enflasyon oranı yüzde 33, ikinci yarı içinse yüzde 38 olarak belirlendi. Bu hesaplamalara göre, kamuoyunda yüzde 40 civarında bir asgari ücret zammı beklentisi oluştuğunu dile getiren Küçük, hükümet kanadından yapılan açıklamaların da bu yönde olduğunu belirtti.

4 BİN 560 TL ZAM 

Küçük'ün öngörüsüne göre, yüzde 40'lık bir zamla asgari ücretin 16 bin lira seviyesine çıkacağı tahmin ediliyor. Görüşmeler sonucunda ortaya çıkacak zam oranı, 4 bin 560 lira artışla asgari ücretin 15 bin 962 liraya çıkmasına neden olacak.

Ancak, senaryolar sadece yüzde 40 ile sınırlı değil. Yüzde 45 zam durumunda asgari ücret 5 bin 130 lira artışla 16 bin 532 liraya, yüzde 50 zam durumunda ise 5 bin 701 lira artışla 17 bin 103 liraya yükselecek. Şu anki 11 bin 402 lira olan asgari ücretteki zam oranı, aralık ayı sonuna kadar netlik kazanacak.

Milyonlarca çalışanı etkileyecek olan bu süreç, ekonomi ve iş dünyasında önemli bir gündem maddesi olarak öne çıkarken, sonuçlar beklentiyle beklenmeye devam ediyor.