Bundan sonra kısıtlama getirilecek! Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiye duyuruldu

Bundan sonra kısıtlama getirilecek! Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiye duyuruldu
Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren önemli bir karar alındı. 1 Nisan tarihinden itibaren kredi kartlarında kısıtlamalar başlıyor. Bu yeni düzenleme ile birlikte kredi kartı kullanımında önemli değişiklikler yaşanacak.

Kredi kartlarına sonradan taksitlendirme imkanı artık sınırlanıyor. Sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemeleri dışında, diğer harcamalarda sonradan taksitlendirme yapılamayacak. Giyim, market alışverişi, elektronik gibi kategorilerde artık bu uygulama geçerli olmayacak.

Kamu Bankalarından Kısıtlama Geldi

Kamu bankaları Ziraat Bankası ve Vakıfbank, nakit avans limitlerine getirilen yüzde 25 sınırlamasının ardından, sonradan taksitlendirme uygulamasına da kısıtlama getirdi. Bu kapsamda, bireysel kredi kartları için belirli harcamalarda taksitlendirme yapılacak.

Sağlık ve Eğitim Harcamaları İçin İmkanlar

Ziraat Bankası, bin TL ile 100 bin TL arası sağlık ve eğitim harcamalarını faizsiz 4 aya kadar taksitlendirme imkanı sunacak. Benzer şekilde, vergi ve sigorta ödemeleri için de belirlenen bir limit dahilinde taksitlendirme yapılacak.

Giyim ve Elektronik Alışverişlerde Değişiklik

Ancak giyim, market, elektronik ve benzeri harcamalarda artık sonradan taksitlendirme yapılmayacak. Bankalar, bu sektörlerde "sonradan taksit" uygulamasını sonlandırma kararı aldı.