Bugün veriler açıklandı! Bakan Şimşek de paylaştı: Hızlı bir şekilde olacak

Bugün veriler açıklandı! Bakan Şimşek de paylaştı: Hızlı bir şekilde olacak
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda, bugün açıklanan enflasyon hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaptığı sunumda, bugün açıklanan olan enflasyon verilerine dikkat çekerek, "Enflasyon oranı, bu ay itibarıyla en yüksek noktayı görecek. Sonraki aylarda hızlı bir şekilde düşüş bekliyoruz" dedi.

Verilerin Açıklanması Bekleniyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mayıs ayı enflasyon verileri, bugün açıklanacak. Mehmet Şimşek'in ifadelerine göre enflasyon oranında zirve bekleniyor.

Uzmanlar Baz Etkisiyle Düşüş Öngörüyor

Uzmanlara göre, baz etkisiyle birlikte enflasyonda düşüşün başlayacağına işaret ediliyor. İktisatçı Prof. Dr. Sinan Alçın, "Mayısta aylık bazda güçlü bir enflasyon gelecek. Bu ay, zirve düzeyi görebiliriz. Bundan sonraki aylarda özellikle mevsim etkisiyle yaş sebze-meyve fiyatları artışında göreli bir yavaşlama göreceğiz" şeklinde konuştu.

Ancak Gelecek Beklentiler Belirsiz

Alçın, baz etkisiyle enflasyonda gerilemenin olacağını ancak önümüzdeki dönem için net bir tahminde bulunmanın henüz mümkün olmadığını ifade etti.