Bu güne kadar tahminleri doğru çıktı: Temmuz asgari ücreti açıkladı! İşte yeni asgari ücret

Bu güne kadar tahminleri doğru çıktı: Temmuz asgari ücreti açıkladı! İşte yeni asgari ücret
Türkiye’nin şu anki gündemi seçim. Ancak 28 Mayıs’tan sonra seçimin yerini temmuz asgari ücret alacak. Daha önce yaptığı tahminlerle asgari ücreti önceden bilen uzman isim temmuz ayı asgari ücret için yeni bir açıklama yaptı.

CNN Türk ekranlarındaki bir programa katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, yaptığı açıklamasında temmuz ayındaki asgari ücrete ilişkin önemli bir duyuru yaptı. Yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar

11 BİN 57 TL’YE ÇIKABİLİR

Daha önce asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklama ve tahminlerle dikkatleri üzerine çeken Bal, yeni rakamlara ilişkin öngörüsünü duyurdu. Vatandaşlar tarafından açıklamalarının yakından takip edildiği Bal, mevcut durumda brüt 10.008 TL olan asgari ücretin 13.010 TL, brüte yükselmesinin beklendiğini ifade ederek net asgari ücretin 8 bin 506 TL’den 11.057 TL’ye çıkabileceğini söyledi.

"ASGARİ ÜCRET 500 DOLAR VE ÜSTÜ OLACAK"

Bal, yaptığı açıklamasında asgari ücretin 500 dolar ve üzeri olabileceğini şu şekilde belirtti:

"Burada Sayın Bakan bize birkaç done verdi. Asgari ücretin 500 dolarlar seviyesinde olacağının sinyalini verdi. Ara zam enflasyon ve refah artışa göre yapılacak. Yüzde 30 zam ile 11 bin 57 lira oluyor. Yüzde 35 zam olursa 11 bin 484 lira ortaya çıkıyor. Net rakam 11 bin liranın üzerinde olacak. Yüzde 20 enflasyon beklentisi ve yüzde 10 refah payı güçlü ihtimal duruyor. Tabii o zamana kadar dolar kurunun nereye gideceğini bilmiyoruz. Hatta gidişat 550 doların üzerine bile gidebilir”