Bodrum'da Lahmacun ve Ayran Fiyatları Uçtu! Enflasyon Sahillerde de Vurdu

Bodrum'da Lahmacun ve Ayran Fiyatları Uçtu! Enflasyon Sahillerde de Vurdu
Bodrum'da tatil sezonu açıldı, ancak bu sene lahmacun ve ayran fiyatları dudak uçuklatıyor. Geçtiğimiz yıla göre %100 zamlanan fiyatlar, tatilcilerin bütçelerini zorluyor.

Bodrum, her yıl olduğu gibi bu sene de tatilcilere kucak açtı. Fakat bu sezon dikkat çeken bir unsur var: Lahmacun ve ayran fiyatları! Bodrum sahillerinde meşhur olan bu lezzetlerin fiyatları, sürpriz bir artışla gündeme geldi. Geçtiğimiz yıla göre %100 zamlanan lahmacun ve ayran, tatilcilerin bütçelerini zorluyor.

Sezonun Başlamasıyla Fiyatlar Yükseldi

Havaların ısınması ve Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte Bodrum'da sezon açıldı. Sezonun açılmasıyla birlikte fiyatlarda da hareketlilik başladı. Özellikle lahmacun ve ayran fiyatlarındaki artış dikkat çekici.

Lahmacun ve Ayran Fiyatlarında Büyük Artış

Geçtiğimiz yıl 310 TL olan lahmacun fiyatı bu sene 650 TL'ye yükseldi. Ayranın fiyatı ise 2023'te 140 TL iken, bu sene 250 TL'ye çıktı. Lahmacun ve ayranın toplam fiyatı ise 450 TL'den 900 TL'ye yükselerek yıllık enflasyonu gözler önüne seriyor.

Yüzde 100'lük Enflasyon

Bodrum sahillerinde lahmacun ve ayran fiyatlarındaki bu artış, enflasyonun ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz yıl 450 TL olan lahmacun ve ayran, bu sene %100 zamla 900 TL'ye satılıyor.

Tatilcilerin Bütçeleri Zorlanıyor

Lahmacun ve ayran fiyatlarındaki bu artış, tatilcilerin bütçelerini zorluyor. Bodrum'un güzellikleri ve eşsiz atmosferi tatilcileri cezbetse de, yüksek fiyatlar bazı tatilcileri caydırabilir.

Sonuç

Bodrum'da lahmacun ve ayran fiyatları, bu sene tatilcilerin en büyük kabusu oldu. Enflasyonun etkisi Bodrum sahillerinde de hissediliyor. Tatilcilerin bütçelerini zorlayan bu fiyatlara çözüm bulunması gerekiyor.