Benzin ve motorine çok büyük indirim! Yakıt fiyatlarında vergi yüzde 1'e indiriliyor: Akaryakıt fiyatları çakılacak

Benzin ve motorine çok büyük indirim! Yakıt fiyatlarında vergi yüzde 1'e indiriliyor: Akaryakıt fiyatları çakılacak
Akaryakıt fiyatlarında yeniden bir yükseliş başladığı belirtilerek benzinin litre fiyatı 21 lira 32 kuruş olurken, motorin fiyatı da 19.37 lira sınırında olduğu ifade edildi. Ayrıca akaryakıttan alınan verginin yüzde 1'e indirileceği müjdesi de geldi.

Brent petrolün varili, haftanın ilk iş gününde uluslararası piyasalarda 77,63 dolardan işlem gördüğü belirtilrek dün 77,74 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 76,84 dolar seviyesinde tamamladığı ifade edildi. Bununla beraber brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.26 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,02 artışla 77,63 dolar olurken aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 73,78 dolardan alıcı bulduğu ifade edildi.

ZAM GELDİ

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre dolarda yaşanan artış akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Benzin fiyatlarına geçtiğimiz günlerde 77 kuruş zam yapılmıştı. Sürücüleri üzecek haber geldi, benzine 1 hafta içerisinde ikinci kez zam yapıldı. Bu kapsamda bu gece yarısından itibaren benzin litre fiyatına 75 kuruş daha zam geldiği belirtilerek motorin fiyatlarında ise herhangi bir güncelleme yapılmadığı ifad edildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de benzin fiyatları 21 lirayı aşacağı ifade edildi.

YAKIT FİYATLARI 

İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21.27 TL
İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21.32 TL
Ankara'da benzin litre fiyatı: 21.67 TL
İzmir'de benzin litre fiyatı: 21.65 TL

Bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'ndan sürücüleri sevindiren bir haber geldi. İmamoğlu açıklamalarında akaryakıttan alınan verginin yüzde 1'e indirileceğini belirtti. Konu hakkında İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

ÖTV MESELESİ KÖKTEN ÇÖZÜLECEK 

Bazı siyasilerin her seçim döneminde ısıtıp ısıtıp, sadece oy avcılığı için önünüze getirdikleri, hatta bir baskı aracı olarak kullandıkları ÖTV meselesini kökten çözüp, gündeminizden çıkaracağız. Hiç kimse, bu konuyu bir seçim rüşveti olarak, baskı aracı olarak kullanamayacak. İşte hem vatandaşı hem de vatandaşın yararına çalışan sizleri düşünen, gerçek anlamda hizmet budur.

VERGİ YÜZDE 1'E İNDİRİLECEK

Çünkü bizler, toplu taşımayı tamamen bir kamu hizmeti olarak gördük. Belediyeler olarak bizler, toplu taşıma sektöründeki sizleri, bizim ekibimizin dışında asla tutmadık. Bu bakış açımız nedeniyle, taksi dahil, tüm kent içi toplu taşıma araçlarında kullanılan akaryakıttaki vergiyi, milletin bir kısım insanının yatlarında olduğu gibi, yüzde 1’e indireceğiz. Biz dersek, yaparız; onu söyleyeyim. Böylece bu vergi indirimiyle, İstanbullu esnafımızı yıllık yaklaşık 10 milyar lira, Türkiye genelinde ise 60 milyar lira ekstra bir yükten kurtarmış olacağız.